Sint og forbannet

01.jul.2007 @ 22:06

Seks dager før Tour de France starter i London er jeg i ferd med å bli like sint og forbannet som jeg var da vi fikk vite i fjor at Floyd Landis hadde lurt oss trill rundt - i tre uker til ende. Jeg var rasende. Jeg liker ikke å bli lurt. En uskyldig spøk i ny og ned er artig, men notoriske løgnere har jeg ikke sansen for. Jeg er også irritert over at mitt andre innlegg på denne bloggen også omhandler doping, men er det mulig å snakke om sykkel i dag uten å nevne doping? Det virker ikke sånn. Daglig får jeg spørsmålet "er det noen syklister igjen til Tour de France....som ikke er dopet?". Selvfølgelig er det mange flotte, ærlige og redelige syklister igjen ute i feltet. Problemet er at også de trekkes ned i gjørma.
Den siste uken har vi hatt nye dopingsaker fra sykkelsporten i Sportsnyhetene - daglig! Jeg blir utrolig grinete av det. Hvor skal dette ende?
Sist fredag hoppet Thor Hushovd opp på barrikadene og sa: de som ikke skriver under på det internasjonale sykkelforbundets "egenerklæring", eller antidopingavtale, har noe å skjule! Akkurat den følelsen sitter jeg også med. Jeg skjønner at man på et tidspunkt må ta rettssikkerhetsmessige hensyn, men det er vel ikke slik at de over 160 rytterne som til nå har skrevet under er stokk dumme?
Jeg håper vi snart kan begynne å diskutere hvem som vinner den gule, grønne, polkadot'n og hvite trøya, men jeg er forberedt på nye raserianfall i dagene som kommer frem mot prologstarten lørdag. Men det er mye bedre å få det unnagjort før Touren starter enn at vi skal oppleve det som skjedde i fjor - og som tydeligvis har skjedd mange ganger tidligere: at en hel idrettsverden blir holdt for narr gjennom tre uker.


Kommentarer:
Postet av: prince primo

hvorfor ikke bare tillate doping?da konkurerer alle på like vilkår!

01.jul.2007 @ 22:45
Postet av: Dr. Fuentes

Enig. Hva med å bare gi blanke i det. La folk dope seg om de vil. Tror folk er rimelige careface på det.

02.jul.2007 @ 15:01
Postet av: Bjarthe

Hei Christian.
Takk for en god jobb som kommentator, du og mannen i rullestol er rene radarparet
Så et par ting!
Du snakker varmt om Dekker som favoritt til Ungdomstrøya. I samme slengen nevner du Contador som en putsider til den gule trøya på en 5-6 plass. Vil bare påpeke at Contador er storfavoritt til ungdomstrøya og at du muligens har "glemt" han ut i den sammenheng.
Ellers hadde det vert morro å fått din og/eller Johans kommentar til at Fuentes i dag holdt et foredrag om sports-medesin i regi av olympiatoppen i spania !!? Viser til følgende linker ang det:
http://aedd.sportec.es/actualidad/desarrollocon.asp?n=100620072315
http://www.as.com/articulo/Deporte/Alejandro/Blanco/Eufemiano/Fuentes/participaran/curso/verano/Universidad/Rey/Juan/Carlos/dasmas/20070628dasdasmas_8/Tes/
En kan virkelig lure på hvor beskyttet valv/piti les Valverde er ,tydelig at det her er røtter godt inn i toppledelsen av spansk idrett.
Hadde vert morro om dere kunne kommentert dette som eg finner utrulig urovekkende
MVH
Bjarthe , Stord

04.jul.2007 @ 22:28
Postet av: Tenno

Men nå viser deg seg jo at en haug av Puerto gutta skriver under og da... Plaza, Caruso (som blir den første som rammes av kontrakten da det er forslag om 2 år utestengelse) Mancebo Vicioso osv...
Spennende å se hva som skjer, jeg tipper null og niks. I hvertfall med de spanske gutta.

05.jul.2007 @ 00:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5474102
hits