Fy Fabian!

11.jul.2007 @ 01:57
Det Fabian Cancellara gjorde på 3.etappe er noe av det råeste jeg har sett. Og Kurt Asle Arvesen kan være stolt som en hane over det resulatet. For bak enhver triumf i sykkel så finnes det hjelperyttere som fortjener sin del av æren. Thor Hushovd innrømmet etter etappen at han ikke hadde vært tøff nok i avslutningen. Det tolker jeg som noe langt mer positivt enn alle de negative "vibbene" som kom etter den ulykksalige velten på 2. etappe. Det gir håp for onsdagens 4. etappe. På den annen side sitter jeg med en følelse av at Hushovd ikke er helt i slag. Sår rumpe eller ikke. En Thor Hushovd i toppform ville hvertfall prøvd å hive seg på hjulet til Cancellara i dag, eller i beste fall gjort samme stuntet selv!

På den 4. skal det skje.....det er jo lov å håpe!

Lang dag, klokka er mye, må få noen timer på øyet før dramaet fortsetter:-)

cpp

Kommentarer:
Postet av: Kristine

Det som gjør TdF, og store sykkelløp generelt helt sinnsykt, er den vanvittige lagfølelsen syklistene har og den heroiske innsatsen hjelperytterne gjør for sin kaptein! Det ser du søren ikke i noen andre sporter. Da Cancellara gikk over målstreken så man CSC rytterne bak, som enda ikke har gått i mål, jubler hemningsløst.
Jeg synes Thor Hushovd er en idrettsmann helt ut av denne verden, men jeg er enig i at han nå virker noe kapitulert ? er ikke det alt for tidlig? Og det virker som det sitter mellom ørene, han sier jo selv at kroppen er helt topp.
Var der forresten noen som så dokumentaren om CSC på svensk TV på søndag? Den burde TV 2 vise i forbindelse med Touren - den var utrolig interessant.

11.jul.2007 @ 09:34
Postet av: Anne

Syntes hele Tdf er bare så rått. Men jeg savner mere at Kurt Atle Arvesen får mere oppmerksomhet fra norske media. For han gjør en kjempejobb for CSC. Og er en veldig bra sykelist som burde få mere kreditt for det han gjør. Syntes Thor Hushovd virker litt tam nå, men mulig han reiser seg igjen i dag. Han trenger en etappeseier for virkelig å få igjen god følelsen.

11.jul.2007 @ 13:36
Postet av: Han Solo

Kristine
Har du aldri sett en fotballkamp ? Har du aldri sett hvor hardt et lag jobber for hverandre og hvor glade de blir når en av medspillerene lager mål?
Når Hushovd vinner en etappe i tdF er det som om en lagkamerat skårer i en VM-kamp i fotball.
Sykkel er en lagsport hvor noen må jobbe hardt for at andre skal kunne gjøre det de er best til. Akkurat som i andre lagsporter.
Og akkurat som andre lagsporter så deler man på pengene man vinner.

11.jul.2007 @ 15:16
Postet av: Gunnar

Hehe du fikk rett gitt, på det fjerde skjedde det :) Og igjen demonstrasjon av laginnsatsen som trengs for å lykkes 100%. Et talende bildet er jo de to hendene som strekkes i været langt bak i feltet akkurat i det Thor går over mål, nemlig Julian Deans :)

11.jul.2007 @ 20:37
Postet av: Sigurd

Han Solo:
Syklingen blir annerledes for selv om ikke fotballspilleren scorer mål vil han huskes for å ha vunnet og han regnes som en av seierherrene. Selv om Juan, forsvarspiller fra Bayer Leverkusen som spilte for Brasil da de vant VM i 02, ikke scoret eller gjorde seg veldig bemerket under VMet spilte han de fleste kampene og regnes som vinner av VM sammen med lagkameratene. Når ryttere som Anthony Charteau, Vim Vansevenant, Johan Vansummeren og Servais Knaven ofer seg for sine kapteiner gjør de for senere å komme i mål som nummer 167, 183 eller 192, gjerne noen minutter bak. Dette er ikke det samme som i fotball. Vinner man i fotball regnes alle som vinnere, vinner du i sykkel er det en vinner.
Det er da ikke rart at en fotballspiller jubler når en medspiller scorer, da er jo alle på laget nærmere seier. Det er imidlertidig ikke like normalt at Vim Vansevenant og Johan Vansummeren kommer inn flere minutter bak vinneren på 190 plass og jubler som besatt. Men de gjør det fordi kapteinen deres vant, det er lagsport det!

11.jul.2007 @ 20:52
Postet av: Alfred

En fantastisk dag.
Må bare si at dagens etappe var noe av det morsommeste på sykkel på lenge.
ble bitt av en sykkelbasill under VM i Oslo 93. Sto akkurat der Dag Otto rykket på nest siste runde, sammen med 8 gale italienere og etter det har jeg vært rimelig sykkelgal i juli. LeTour er helt fantastisk, og nå blir det jo kanskje til og med uten ulovlig doping.
Takk til TV2 for å satse på dette.

11.jul.2007 @ 21:40
URL: http://www.brastol.no
Postet av: Kristine

Han Solo,
jeg har sett mange fotballkamper, og gleden når scoringen er et faktum. Jeg mener like fullt at syklistene på de forskjellige lagene virker mer uselviske. Kanskje det er fordi jeg begynner å innse at jeg liker sykling bittelitt bedre enn fotball? :)

12.jul.2007 @ 09:18
Postet av: Han Solo

Sigurd !
Jeg mener du tar feil.
Ser du på hva som skjedde etter Hushovds seier igår ser du tydelig at alle regnes som vinnere.Dette kan man også se historisk. Har man vært med på Lance Armstrongs TdF-seiere så huskes man for dette. Se f.eks på Steffen Kjærgård eller Atle Kvålsvold ( Greg Lemond )
Dessuten er det helt sikker at selv om Anthony Charteau kommer i mål som 167 så kan han juble fordi kapteines seier gir han en like stor del av pengepremien som de andre på laget.Det er ikke ikke bare fordi han synes det var hyggelig at kapteinen vant at han jubler.
Har du vært med på et vinnerlag stiller du også sterkere når nye kontrakter skal forhandles.
Så det er en stor misforståelse at syklister er mer uselviske enn andre idrettsutøvere i lagsporter. De jobber knallhardt for hverandre fordi det lønner seg for alle. Akkurat som i f.eks fotball.
Men akkurat som David Beckham så deler heller ikke Thor Hushovd sin grunnlønn eller sine private sponsor-inntekter med resten av laget. Der er syklister like selviske som fotball-spillere.

12.jul.2007 @ 11:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5479762
hits