På galskapens hjul.

16.jul.2007 @ 11:27
Det er hviledag og tid for å slikke sårene etter de første ni dagene på sykkelsete. Burde kanskje hyllet Michael Rasmussen, men jeg tenker hele tiden på allle de som ble skadet under den 8. etappen. Michael Rogers måtte bryte etter velt. Trist. Stuart O'Grady kjørt vekk i ambulanse. Skremmende bilder. Og enda verre den tragiske ulykken som skjedde etter at etappen var ferdig da T-Mobiles Patrik Sinkiewitz krasjet med en tilskuer. I skrivende stund vet jeg ikke tilstanden på noen av disse, men jeg har fått mange henvendelser hjemmefra rundt sikkerheten i sykkel og Tour de France. Vel, for å si det rett ut: sykkel kan til tider være galskap på to hjul. I går kjørte Johan og jeg over Col de l'Iseran, 2770 moh! Nedkjøringen derfra er det råeste jeg har sett. Det er som Måbødalen i gamle dager, men uten de små tunnelene og totalt fri for vern i veikanten. Bare vent til i morgen. Da skal dere få se hvor heftig det er. Så til sikkerheten. Det er ingen tvil om at sykkel er en risikosport. Akkurat som utfor i alpint. Ideen med Tour de France for over hundre år siden var å arrangere verdens hardeste sykkelritt. Der bare de sterkeste kom til mål. Det var 'survival of the fittest'. Akkurat som i dyrenes verden. Rittet skulle sette rytterne på maksimal prøve. Også hva gjaldt risiko. Da må det nødvendigvis gå med noen kravebein, knær og ribbein. Og med millioner av mennesker langs løypa gjennom tre uker så sier det seg vel også selv at ulykker er uungåelig. Dessverre. Men dette er sykkel, mine damer og herrer. Det er til og med noen som mener at hjelmpåbudet er noe tull! At det har tatt bort noe av 'sjarmen' med sporten. Nemlig menneskets kamp mot naturen og landeveien, på to hjul og uten beskyttelse. De som sier dette er selvfølgelig treskaller, og som kjent trenger ikke treskaller hjelm. Det har vært mye skader den første uken ja, men neppe unormalt mange. Og det kommer garantert mer. Enten man liker det eller ikke.

God Tour videre og kjør forsiktig!

mvh C Petter.

Kommentarer:
Postet av: Øyvind

Paasche du er en flink kommentator og skribent. Lykke til videre. Spør Johan Kaggestad om han kan ta barten hvis Kurt Asle vinner en etappe.:)

16.jul.2007 @ 14:17
Postet av: Bjørn R

Det at Thor Hushovd er syk, er vel et bra bevis på at han er 100% dopingfri?

16.jul.2007 @ 14:49
Postet av: ?

Hei hei.
Synd med Thor som har blitt verre av forkjølelsen, men det er vel egentlig ikke annet å vente etter gårsdagens etappe. Får håpe han kommer seg!
Du får hilse til Thor å si at kan skylle nesa si med saltvann, det løsner opp og renser:)
Ellers står det stor respekt av rytterne som tør å gjøre det de gjør når de kjører ned fra fjellene!!
Leste lista over skadene som Stuart O`Grady fikk etter gårsdagen og det hørtes ikke akkurat godt ut, for å si det sånn.
Og når du ønsker oss god tour videre Christian og sier at vi skal kjøre pent så kan jeg vel ikke si annet enn TAKK I LIKE MÅTE!
Dere har vel en del timer i bilen i løpet av Touren?
Hils Johan:)
Hilsen fra sykkelfan.

16.jul.2007 @ 15:04
Postet av: Øystein

Hei og hå.
Må bare si at dere (Du og Johan) gjør en fantastisk jobb, og bringer oss mange timer med glede!
Dere gjør en forsåvidt kjedelig sport(???) (kan selvfølgelig diskuteres) om til 3-4 timers nytelse!
Har heller ikke glemt Dag Otto som er et friskt pust!!
Kos dere videre i TDF!!!
Dere er toppers!!
Bare så forbaska dumt at nå er ferien min slutt....
Øystein

16.jul.2007 @ 15:24
Postet av: Jan

Nedkjøringen fra Col de l'Iseran er helt på grensen, eller kanskje over. Vi kjørte der for et par dager siden og likte det ikke. Dagen i dag startet som følgebil for Lars og Sindre som gikk rulleski opp Col de l'Iseran. Bra tur! Vi savner de norske TV-kommentarene. Er det mulig å ringe opp TV2 og få det på direkten?

16.jul.2007 @ 19:06
Postet av: Kjell-Olav Mossestad

Jeg har sitti og sett på gamle ritt av Lance Armstrong.. Og jeg må si... Jeg kan ikke annet enn å mistenke han for å være dopet... Hvis de andre (Ulrich osv) var dopet, hvordan kan da en udopet person klare å knuse de såpass mye? Har ikke doping noe effekt da eller? Vi skal huske på at ulrich og de andre kara var i knallform de og! Så sorry hvis jeg fornermer noen, men jeg tror ikke en person kan skille seg så ut og slå alle andre dopede og udopede ryttere så overlegent uten å være dopet selv!! Hva tror du Cristian?

17.jul.2007 @ 14:20
Postet av: Kristine

Til Øystein!
Kjipt at sommerferien din er over. Jeg kan anbefale TV 2 Sumo (web tv) og høretelefoner på kontoret. Da får du med deg ALT! :)

17.jul.2007 @ 15:49
Postet av: Idar Slettebø

Hei
Har ett lite spørsmål, det ha riktig nok ikke så mye å gjøre med bloggen din, men håper allikevell du kan svare meg...
Alexandre Vinokourov sliter jo tydelig vis i årets TdF, og lever ikke opp til forventnigen. På den etappen hvor "alle" Astanas favoritter havnet i asfalten, fikk vi jo se en Vinokourov om tydelig "jukset" og kjørte i dragsuget til Astanas bil. Hvor mye straff fikk Astana for dette?

17.jul.2007 @ 16:05

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5482743
hits