Nærmere avgrunnen enn noensinne

27.jul.2007 @ 01:26

I går ringte Martin, sønnen til herr Kaggestad, og lurte på om jeg var avgått med døden....eller hvertfall bloggen min. Men, neida, nå er det på an igjen. Eneste unnskyldningen jeg har er at vi har bodd på noen hoteller de siste dagene som burde vært revet for lenge siden. Det vil også si at internett er et fremmedord. Og å skrive blogg via mobilen er jeg ikke helt komfortabel med ennå. Litt dumt selvfølgelig med tanke på alt som har skjedd her nede de siste dagene. Derimot tror jeg at jeg skulle klart å opprettholde "meldeplikten" via av sms hvis jeg var pålagt å gjøre det..........
"Sint og forbannet" var overskriften på bloggen jeg skrev 1. juli. Etter Vinokourovs svik, etterfulgt av Morenis patetiske unnskyldning for å ha dopet seg med testosteron og til slutt Rasmussens så til de grader pinlige sorti i gul trøye, er jeg ikke noe mindre sint og forbannet. Dette er så simpelt som det går an. Den flotte sykkelsporten er nå så nærme avgrunnen at man snart kan se bunnen. Jeg sier snart fordi jeg tror ikke vi har sett hele isfjellet ennå. Høres kanskje sprøtt ut, men jeg kommer ikke til å bli overrasket hvis mer drit, unnskyld uttrykket, kommer til overflaten før vi pakker sammen i Paris søndag kveld. Og akkurat derfor mener jeg at vi bør stå løpet ut. Får stadig meldinger om at nå er det vel på tide at TV 2 drar ut kabelen på sendingene fra Tour de France. Jeg mener det er feil. Rett og slett fordi jeg føler at det er flere og flere lag og ryttere som nå begynner å skjønne alvoret. Selv om det ikke virker slik.....Bjørge Stensbøl mente i dag at man burde avlyse resten av sykkelsesongen og starten "på nytt" neste år. For noe vås. Skal man ta levebrødet fra de, la oss si 90 prosentene (wild guess), som er ærlige og hardtarbeidende ryttere, fordi noen ikke eier samvittighet, moral og etikk? Nei, kjør på! Intensiver jakten på juksemakerne. Innfør enda strengere straffer. Nå er man tydeligvis i dytten.
Hvis UCI (det internasjonale sykkelforbundet) nå kan få ut finger'n en gang for alle så tror jeg faktisk denne idretten kan hindres fra å drukne, men det haster. UCI må blant annet bevilge store pengebeløp for å intensivere jakten på de som jukser og ikke minst la WADA få fritt spillerom innen denne idretten. Det vil helt sikkert gå med noen uskyldige ofre i denne kampen, og kanskje noen gule trøyer, hvis man nå holder trykket oppe, men det mener jeg er bedre enn om man følger Stensbøls råd. For det vil jo beviselig dra med seg et utall uskyldige.
En ting er jeg helt enig med Stensbøl i; sykkelsporten har vist over tid at den er pill råtten. Men det blir feil å legge seg ned å dø!
Det er mulig jeg tar feil, men den sjansen er jeg villig til å ta.

Tre dager igjen!! Og jeg tror Kurt Asle vinner 18. etappe fredag! Og helt sikker på at Thor Hushovd vinner i Paris på søndag!

God kveld!

cpp


Kommentarer:
Postet av: Nils P. Haaland

Jeg mener at dere ikke gjentar IKKE burde si d dere sier om Rasmussen da dere ikke vet hva som har skjed. Dette er en sak med ord mot ord hvem skal vi tro på. Jeg ville ha valgt og ligget lavt til dar foreligger bevis. Rasmussen har tros alt fått straff for det som foreligger nå. Dette med at sparker
Theo de Rooij han MÅ dar ligge no bak det !!! nei det vet vi ikke og det er det vi må forholde oss til vertfall dere som sitter på TV og langer ut beskyllninger. Husk Rasmussen kan ha rett selv om han har et troverdighets spørsmål når han sier dette er en gal manns verk.
Mvh Nils P.

27.jul.2007 @ 02:14
Postet av: Kane

Jeg må få lov til å berømme Rabobanks gjennværende ryttere, som valgte å stille til start i gårsdagens etappe. Er det noen som bør utropes til vinnere i all elendigheten, så er det de.
Her har de liggi i 2 uker og kjørt et fantastisk team-arbeid, for å ta hjem noe av det gjeveste som finnes i sykkelsporten, den Gule trøya. Og de kunne nå se ut som at dette skulle holde helt hjem. Det har vært helt fantastisk å se hvordan laget har jobbet, og jeg har hatt mange timer foran tv'en, hvor jeg har blitt imponert.
Men så, plutselig får de beskjed om at den de har prøvd å hjelpe frem, og kjørt så fantastisk for, er utestengt og alle anstrengelsene er "bortkastet". Makan til nedtur.
Siden du og Dag-Otto er på plass: Hyll Dekker, Boogert og de andre som vinnere fra en meget passionert tv-seer hjemme i Norge...
c",)

27.jul.2007 @ 11:05
Postet av: Øystein

All ære til deg, Johan og Dag Otto et al. for innsiktsfull og interessant kommentering. Dere må verdens beste sykkelkommentatorteam, jeg går selvsagt ut fra at dere er rene...
Rasmussen hadde et troværdighetsproblem, det er helt åpenbart, særlig efter den siste tids intervjuer. Helt greit at han ble utestengt, men laget bør avkreves mer detaljerte forklaringer. De vil jo fremstå i et dårligere lys om det i eftertid fremkommer at det er andre grunner enn dem som nå er kjent som ligger bak deres beslutning.
Reaksjonsmønsteret minner litt om Vinokourovs som uttaler at han ikke orker å bry seg. Til Politiken sier rasmussen at han ikke ser noen grunn til å legge frem tidsgeografiske beviser for sine bevegelser i tiden før TDF.
Håper virkelig ikke dette bidrar til at dere synker desillusjonerte ned i apati, men at vi får gleden av å se dere på skjermen i årene fremover.
Keep up the good work.

27.jul.2007 @ 11:23
Postet av: jante

Jeg regner med at årsaken til at TV2 ikke trekker ut ledningen er at de har fått så godt betalt av sine programsponsorer. Både TV2 og syklistene tenker bare på penger.

27.jul.2007 @ 13:13
Postet av: coppi

1.
TV2 overfører idretts-arrangementer (som f eks TdF), men de skal ikke under noen omstendighet dømme utøvere. Den rollen er det andre som har.
2.
Sykkel er en fin idrett og dersom noen ødelegger den, så er det sportsdirektørene, legene, media og vi som ser på - og kanskje også noen av syklistene, som gjør alt for å vinne. Og det er nettopp vinnere vi ønsker å se.
3.
Doping har sannsynligvis vært et større problem i langrenn, skøyter og friidrett enn i sykkel. De har ryddet opp - nå skjer det også i sykkel.

27.jul.2007 @ 14:43
Postet av: Kristine

Jeg er fortsatt stor TdF fan, selv etter alle skandalene. Det vil alltid være på denne måten, noen vil alltid ødelegge for andre.
Når begynner Touren neste år forresten, jeg må begynne å planlegge min Frankrike tur... ;)

27.jul.2007 @ 15:14
Postet av: morten

Hadde vært fint med avsnitt ;)

27.jul.2007 @ 15:41
Postet av: Odd Arild Olsen

Hei
Det forundrer meg stort at ingen spørr ledelsen i rittet spørr hvorfor ledelsen tror det er så mye juks i rittet.Er pengepremiene for store?Er det av vinnerinnstinkt?Tv overføringene, eller er det rett å slett at publikum gir syklistene en egen rus.Hva er årsaken til doping?
Jeg tror svaret ligger i pengene som nå er iferd med å kvele sporten helt.Gi vinneren 200 000 kr.De som stiller til start vil da ikke sykle like fort, men mest sansynlig være dopfrie.
Slik at de blir gode forbilder for våre barn og unge.Den dagen de finner opp ett dop som ingen finner ut av er sporten DØD

27.jul.2007 @ 16:24
Postet av: Kjetil

Hei.
Jeg har et spørsmål jeg gjerne ville hatt svar på: Det ble sagt at EPO-dop kun er sporbart i 8 timer etter at det er tatt. Det gir likevel best effekt etter 3 ukers tid.
Dette vil egentlig si at alle rytterne som ikke ble testet hver 8. time i tidsrommet 0-3 uker før touren kan være dopet. Med andre ord er det umulig å kontrollere.
Stemmer disse opplysningene? I så tilfelle vil jeg bare si farvel til sporten, for så strenge kontroller vil aldri bli akseptert.

27.jul.2007 @ 20:20
Postet av: Sykkeljente

Hei hei.
Dop dop dop............begynner å bli lei nå, men jeg er så glad i denne sporten(planlegger tur til neste år)så jeg håper for guds skyld at den består og at alle som er dopfrie vinner!!!!
Helt håpløst av Stensbøl å si at de skal avlyse resten av sykkelsesongen, da kan de like så godt avlyse alle idretter, for dop er
det jo i alle idretter, men nok om det!
Heia Thor og Kurt Asle, og Johan, Christian, Dag Otto og alle dere andre i TV2 også.
Dere gjør en kjempejobb, men merker vel at det går mot slutten av årets tdf nå, dagens paasche-nøtt var ganske tafatt,hehe, men morsomt alikevel!!!
Dere er noen ordentlige gromgutter!!!!!!!!!!!
Sykkelhilsen fra stoooor fan!

27.jul.2007 @ 21:16
Postet av: Bob Sapp

Doping er juks - og det er det mye av i all sport
Juks er juke, eller kanskje det ikke er det. Naar en utoever blir tatt for aa bruke et ulovlig produkt er resultatet utestengelse. Hvis det ikke er dopingtester saa kan en doper/jukser vinne. Men det er ikke bare et problem innen doping.
Maradona jukset saa Argentina kunne vinne fotball vm, siden han ikke ble utestengt saa maa det ikke vaere juks. Paa samme maate som alle fotballspillere filmer skader, kaster seg til bakken og vris seg i smerte selv om ingenting har hendt. Alt dette er juks og kan paavirke resultatet.
Hvorfor er vi ikke sinna paa all juks?? Etisk sett burde det vaere det samme, men det er tydeligvis ikke det. Norges Idrettsforbund kommer aldri til aa si at vi maa legge ned fotball og handball selv om det er juks i hver kamp.
Jeg skjoenner ikke forskjellen, men saa liker jeg sykling (dopingfritt) saa det er vel meg det er noe feil med...

27.jul.2007 @ 21:44
Postet av: wer

TdF er alltid spennende, men nå er det mest spennende hvem som blir tatt neste dag. Og da blir det plutselig trist. Men sykkelsporten lever, og vil klare seg. Bare de ansvarlige instanser begybber å samarbeide for å ta svikerne. Gleder meg til Paris. Nå kommer Hushovd. :-)

27.jul.2007 @ 22:25
Postet av: Olav Torvund

The thrill is gone. Det er ikke lenger så spennende å følge med i TdF. Viser det seg å være riktig at også Soler er tatt for doping, blir årets utgave ganske trist.
Men: Det blir helt feil når årets TdF på tabloid vis fremstilles som et skandaleritt, altså at TdF skulle stå for skandalene. Det er jo her juksemakerne blir tatt. At sykkelsporten har et troverdighetsproblem, er hevet over tvil. Men det er ikke noen grunn til å tro at det er mindre doping i andre ritt. Så skandalerittene er de hvor dopede syklister kan delta uten noen særlig risiko for å bli tatt.

28.jul.2007 @ 00:48
URL: http://www.torvund.net
Postet av: Håkon

Bjørge Stensbøl må være den feigeste karen i hele verden! "Avbryt TdF, dropp resten av sesongen, og start på nytt neste år". Hvordan i all verden skal man bestemme hvem som får og ikke får være med neste år da? Hvis det er noen flere dopede som ikke er tatt vil de jo garantert starte neste år også! Og hørte jeg Stensbøl si "avbryt vm og dropp resten av v-cupen" i 2001 da finnene ble tatt i doping i langrenns-vm lahti? Nei, og det er fordi Stensbøl ikke har peiling på sykkel. Så ti still og hold deg til det du kan noe om, ikke bare sleng rundt med destruktive kommentarer.

28.jul.2007 @ 21:11

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5488641
hits