mai 2007
ma ti on to fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31      
             

Takk, men nei takk

30.mai.2007 @ 10:55

Jeg er fristet til å si takk til Bjarne Riis, Erik Zabel, Rolf Aldag og alle de andre juksemakerne som nå kommer krypende til korset. Det er i høyeste grad på tide at de åpner minneboken og river ut de sidene som er preget av juks og fanteri. Men noen tilgivelse får de aldri av meg!! Nei, takk! Og derfor er jeg fullstendig enig med min etterhvert så trofaste ekspertkommentator fra Vikersund, Johan Kaggestad: FÅ DEM VEKK!

Jeg skjønner ikke hvordan man skal kunne ta sykkelsporten seriøst hvis de som har dyrket 'ukulturen' som aktive, skal få lov til å virke som eier eller sportsdirektør, for noe som helst sykkellag. Det strider mot all logikk, spør du meg.

Har du ført en hel sykkelverden bak lyset i så mange år, så pakk bagen og kom deg langt, langt, langt vekk!

Hvis ikke Bjarne Riis og alle andre tidligere dophuer, sorry, men jeg kaller dem det, skjønner at man må rydde opp i den pill råtne kulturen som tydeligvis finnes i sykkelsporten...vel, så skjønner de ingenting!

Hvorfor skal vi tro på Bjarne Riis når han sier at han ikke visste at Tyler Hamilton dopet seg til suksess? Hvorfor i himmelens navn skal vi tro på at han ikke visste om Ivan Bassos dop-planer? Riis har jo løyet på alle andre dop-spørsmål i mer enn ti år!! Og, en ting til Bjarne: kan du forklare meg hvorfor det er så utrolig mange leger som er 'trenere' i sykkelsporten?

Kurt Asle Arvesen, som jeg opplever som en smart fyr, bommet selvfølgelig totalt da han sammenlignet det Bjarne Riis har gjort med å kjøre 60 km/t i femtisone. Dette handler ikke om å skade små barn eller ikke, i trafikken. På den annen side handler dette om barn: NEMLIG HVA SOM ER RETT OG GALT HER I VERDEN!

Og da jeg hørte at enda en representant fra CSC-laget sa det samme som Kurt Asle, tenkte jeg: herregud, kom opp med noe smartere hvis dere ikke får si hva dere vil!....For Arvesen sin del skriver jeg en sånn håpløs uttalelse på kontoen til 'et håp om å komme med på Tour de France-laget til CSC': Kurt Asle vil neppe risikere noe så lenge Riis', som jukset seg til en Tour-seier!, er sjefen i CSC.

Og der ligger hele problemet til sykkelsporten: selvjustisen er omtrent like råtten som historien! Jeg er meget overrasket over at det ikke er flere sykkelryttere som står frem og sier klart fra at nå må 'svina' vekk. Har de noe å skjule, tenker jeg!? Er de redd for å miste jobben hvis de ytrer seg?

Hva tenker du?


hits