august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Gi gass, Evans!

29.jul.2007 @ 00:49
Jeg vet godt at det er tradisjon og en uskreven regel at man ikke skal angripe den gule trøya på siste etappe og inne på Champs-Elysées, men nå har man brutt så mange andre regler under Tour de France i år at jeg syns man like gjerne kan bryte denne også. Så min oppfordring til Cadel Evans er å fyre opp Van Summeren, Horner og de andre: kjør på og gå for alle bonussekundene. Dette er en vinn-vinn situasjon, Cadel: du har muligheten til å rappe den gule trøya fra Contador og vi som publikum vil få topp underholdning:-)

Jeg håper du leser bloggen min før starten på siste etappe, Cadel. Lykke til!

cpp

Tallet i dag er (kl.) 11

28.jul.2007 @ 01:45
Rykter har gått i hele dag om at nok en rytter er tatt for doping. Som jeg sa i forrige blogg: jeg vil ikke bli overrasket.
Lørdag kl. 11 har Tour-arrangør ASO annonsert en pressekonferanse . Der skal de entene fortsette å hamre løs på det internasjonale sykkelforbundet (UCI) eller komme med den tunge nyhetene om at enda en rytter har gått i fella. Eller begge deler!
UCI slipper uansett ikke unna ASOs vrede - la oss (fortsatt) håpe at også alle juksemakere blir tatt en gang for alle. Selv om det er smertefullt og Bjørge Stensbøl sikkert vil gjenta: avlys hele idretten.

Vi her nede er på hugget fra morran av, selv om vi ikke starter LIVE-sendningen før klokken 14.

Følg med og sov godt!

mvh cpa

Nærmere avgrunnen enn noensinne

27.jul.2007 @ 01:26

I går ringte Martin, sønnen til herr Kaggestad, og lurte på om jeg var avgått med døden....eller hvertfall bloggen min. Men, neida, nå er det på an igjen. Eneste unnskyldningen jeg har er at vi har bodd på noen hoteller de siste dagene som burde vært revet for lenge siden. Det vil også si at internett er et fremmedord. Og å skrive blogg via mobilen er jeg ikke helt komfortabel med ennå. Litt dumt selvfølgelig med tanke på alt som har skjedd her nede de siste dagene. Derimot tror jeg at jeg skulle klart å opprettholde "meldeplikten" via av sms hvis jeg var pålagt å gjøre det..........
"Sint og forbannet" var overskriften på bloggen jeg skrev 1. juli. Etter Vinokourovs svik, etterfulgt av Morenis patetiske unnskyldning for å ha dopet seg med testosteron og til slutt Rasmussens så til de grader pinlige sorti i gul trøye, er jeg ikke noe mindre sint og forbannet. Dette er så simpelt som det går an. Den flotte sykkelsporten er nå så nærme avgrunnen at man snart kan se bunnen. Jeg sier snart fordi jeg tror ikke vi har sett hele isfjellet ennå. Høres kanskje sprøtt ut, men jeg kommer ikke til å bli overrasket hvis mer drit, unnskyld uttrykket, kommer til overflaten før vi pakker sammen i Paris søndag kveld. Og akkurat derfor mener jeg at vi bør stå løpet ut. Får stadig meldinger om at nå er det vel på tide at TV 2 drar ut kabelen på sendingene fra Tour de France. Jeg mener det er feil. Rett og slett fordi jeg føler at det er flere og flere lag og ryttere som nå begynner å skjønne alvoret. Selv om det ikke virker slik.....Bjørge Stensbøl mente i dag at man burde avlyse resten av sykkelsesongen og starten "på nytt" neste år. For noe vås. Skal man ta levebrødet fra de, la oss si 90 prosentene (wild guess), som er ærlige og hardtarbeidende ryttere, fordi noen ikke eier samvittighet, moral og etikk? Nei, kjør på! Intensiver jakten på juksemakerne. Innfør enda strengere straffer. Nå er man tydeligvis i dytten.
Hvis UCI (det internasjonale sykkelforbundet) nå kan få ut finger'n en gang for alle så tror jeg faktisk denne idretten kan hindres fra å drukne, men det haster. UCI må blant annet bevilge store pengebeløp for å intensivere jakten på de som jukser og ikke minst la WADA få fritt spillerom innen denne idretten. Det vil helt sikkert gå med noen uskyldige ofre i denne kampen, og kanskje noen gule trøyer, hvis man nå holder trykket oppe, men det mener jeg er bedre enn om man følger Stensbøls råd. For det vil jo beviselig dra med seg et utall uskyldige.
En ting er jeg helt enig med Stensbøl i; sykkelsporten har vist over tid at den er pill råtten. Men det blir feil å legge seg ned å dø!
Det er mulig jeg tar feil, men den sjansen er jeg villig til å ta.

Tre dager igjen!! Og jeg tror Kurt Asle vinner 18. etappe fredag! Og helt sikker på at Thor Hushovd vinner i Paris på søndag!

God kveld!

cpp


Varsko her!

20.jul.2007 @ 02:52

Det er langt på natt, så dette blir et veldig kort innlegg, men etter Astana og Alexandre Vinokourovs kjøring på den 11. etappen så trenger man heller ikke si så mye mer enn: Varsko her! Hvis dagen i dag var en begynnelse på slutten av smerte og lidelse for Astana-kapteinen, så bør konkurrentene holde øyne og ører åpne. Jeg tror ikke "Vino" har gitt opp å vinne årets Tour de France! Selv om han ligger på 19. plass, 8 minutter og fem sekunder bak "kyllingen" fra Danmark.

Sov godt!

mvh Christian Petter


Fikk som fortjent....

18.jul.2007 @ 13:19

Jeg har nettopp fått meldingen om at T-Mobiles Patrik Sinkewitz testet positiv på for høye testosteronverdier 8. juni år. Altså midt i den viktigste oppkjøringsfasen til Tour de France. Sinkewitz er tyskeren som krasjet med en 78 år gammel mann på vei ned til hotellet etter den 8. etappen til Tignes, og måtte bryte årets Tour. Da jeg hørte at han hadde testet positivt så tenkte jeg umiddelbart: han fikk som fortjent da han ble skadet og måtte bryte rittet! Nå ligger han visst på sykehus i Hamburg og får pleiet skadene. Det som er trist er at han holdt på å sende en 78 år gammel mann som hadde rotet seg inn i løypa, i graven.
Nå er ikke B-prøven analysert, men jeg har problemer med å si at man er uskyldig inntil dom foreligger når det gjelder syklister. Synd å si det, men akkurat der kan sykkelsporten takke seg selv.
Jeg skal være litt human helt på slutten. Jeg håper 26 år gamle Patrik Sinkewitz kommer seg etter de fysiske skadene han fikk da han  krasjet med den eldre herren, men jeg håper han aldri mer viser seg i et sykkelritt!

Nå er det på høy tid å utestenge idrettsutøvere på livstid hvis de blir tatt i doping!!

mvh C Petter


På galskapens hjul.

16.jul.2007 @ 11:27
Det er hviledag og tid for å slikke sårene etter de første ni dagene på sykkelsete. Burde kanskje hyllet Michael Rasmussen, men jeg tenker hele tiden på allle de som ble skadet under den 8. etappen. Michael Rogers måtte bryte etter velt. Trist. Stuart O'Grady kjørt vekk i ambulanse. Skremmende bilder. Og enda verre den tragiske ulykken som skjedde etter at etappen var ferdig da T-Mobiles Patrik Sinkiewitz krasjet med en tilskuer. I skrivende stund vet jeg ikke tilstanden på noen av disse, men jeg har fått mange henvendelser hjemmefra rundt sikkerheten i sykkel og Tour de France. Vel, for å si det rett ut: sykkel kan til tider være galskap på to hjul. I går kjørte Johan og jeg over Col de l'Iseran, 2770 moh! Nedkjøringen derfra er det råeste jeg har sett. Det er som Måbødalen i gamle dager, men uten de små tunnelene og totalt fri for vern i veikanten. Bare vent til i morgen. Da skal dere få se hvor heftig det er. Så til sikkerheten. Det er ingen tvil om at sykkel er en risikosport. Akkurat som utfor i alpint. Ideen med Tour de France for over hundre år siden var å arrangere verdens hardeste sykkelritt. Der bare de sterkeste kom til mål. Det var 'survival of the fittest'. Akkurat som i dyrenes verden. Rittet skulle sette rytterne på maksimal prøve. Også hva gjaldt risiko. Da må det nødvendigvis gå med noen kravebein, knær og ribbein. Og med millioner av mennesker langs løypa gjennom tre uker så sier det seg vel også selv at ulykker er uungåelig. Dessverre. Men dette er sykkel, mine damer og herrer. Det er til og med noen som mener at hjelmpåbudet er noe tull! At det har tatt bort noe av 'sjarmen' med sporten. Nemlig menneskets kamp mot naturen og landeveien, på to hjul og uten beskyttelse. De som sier dette er selvfølgelig treskaller, og som kjent trenger ikke treskaller hjelm. Det har vært mye skader den første uken ja, men neppe unormalt mange. Og det kommer garantert mer. Enten man liker det eller ikke.

God Tour videre og kjør forsiktig!

mvh C Petter.

LET'S GET READY TO RUMBLE

14.jul.2007 @ 01:38

Lørdag burde Michael Buffer (han verdenskjente boksefyren i ringen med "Let's get ready to rumble") startet den 7. etappen. For nå "begynner" Tour de France! Skal du være med så heng på! Den første fjelletappen står for døren og det er tid for å finne ut hvem som har tenkt å være med i kampen om den gule trøya. 7. etappe er så langt i fra en avgjørende etappe i årets Tour, men er man langt bak favorittgruppen over Columbiére-passet 14,5 kilometer fra mål, så kan man glemme den gule trøya og champis i Paris.
Jeg er overbevist om at i dag mister Fabian Cancellara ledertrøya, men hvem overtar den? Ja, si det.....Helt åpent spør du meg. Andreas Klöden kanskje.....hvis den lille bristen i halebeinet ikke er for smertefull.
Uansett, det er nå rytterne skal vise at de har truffet toppformen. Nå hjelper det ikke å skryte av at man var i kanonform og vant ritt i juni. Vi snakker 14. juli, Frankrikes nasjonaldag og forøvrig en merkedag for norsk sykkelsport: det er på dagen tyve år siden Dag Otto Lauritzen vant en etappe i Tour de France som første nordmann! Let's get ready to rumble!

Lykke til!

mvh Cpp


Den store helten

13.jul.2007 @ 09:35
Den store helten
Filipo Pozzato vant 5. etappe, men franske Geoffroy Lequatre fra Cofidis er dagens store helt! Like etter "langesonen" (matstasjonen:-), 112,5 km ut på etappen, fikk Lequatre en "musette" (matpose) på avveie inn i hjulet og gikk på tryne så blodet sprutet. Vi så TV-bildene av Lequatre sitte forslått i veikanten mens han fikk legehjelp. Johan og jeg konkluderte med at Tour de France var over for debutanten. Men neida!! 44 minutter og fire sekunder etter at Pozatto hadde gått i mål kom pinadø Geoffroy Lequatre over målstreken!! Han så mer dø enn levende ut! Og ble umiddelbart tatt hånd om av medisinsk personell. Blodet rant fra flere flenger og skrubbsår. Han hadde kommet seg gjennom et smertehelvete på 70 kilometer. For så å få vite at han var rett utenfor tidsgrensen; Pardon monsieur, du er dessverre litt seint ute! Heldigvis tok juryen til vettet og utvidet tidsgrensen, slik at franskmannen likevel kan fortsette sin store drøm. Det var jo ikke hans feil at matposen lå og slang i veibanen. Skjønt fortsette, rapportene forteller videre at han ble sendt rett på sykehus for å ta røntgen for mulige brudd både her og der. Og at han måtte bli over natten til observasjon!

Geoffroy er min store helt og han blir en enda større helt hvis han stiller til start på 6. etappe....gipset fra halsen og ned!

Forøvrig tror jeg Thor Hushovd vinner nok en gang i Bourg-en-Bresse - som han gjorde i 2002 - selv med dårlig rygg......

Noen som vedder i mot?

c petter p

Hvite duker

12.jul.2007 @ 12:18
I natt bodde vi på Hotel de la Poste i Saulieu. Et gammelt ærverdig hotell som selvfølgelig ikke hadde internett. Det gjorde ingen verdens ting, bortsett fra at jeg ikke fikk blogget etter Thors herlige seier. For hotellet hadde en strålende restaurant med hvite duker. Vi droppet "champis" og gikk rett på en utsøkt Chablis etterfulgt av en god vin rouge fra området. Filet de beuf'n var like knall som vinen og dermed følte vi at vi fikk feiret sieren til Thor Hushovd på en fin måte. Uten at det tok helt av, selvfølgelig. Vi er jo på jobb:-)
Etappeseieren til Grimstad-gutten var imponerende. I den forstand at han reiste seg mesterlig etter en svak start på årets Tour. Og ikke minst tok sin første seier siden etappeseieren i Vuelta'n i august i fjor. Det er tøft for en spurter med Thors kaliber at det går så lang tid mellom hver gang man kommer først over målstreken. Og hvis man nå sjekker Hushovds Tour de France-statistikk så vil man se at bortsett fra 2003 så har han vært "en garanti for suksess" i verdens største sykkelritt. Det står det enorm respekt av!

Jeg er en enkel sjel og tror at Thor Hushovd kommer til å vinne minst en etappe til i årets Tour. Jeg tror også at Kurt Asle Arvesen kommer til å vinne en etappe i år.

God Tour videre:-)

Cpp

Fy Fabian!

11.jul.2007 @ 01:57
Det Fabian Cancellara gjorde på 3.etappe er noe av det råeste jeg har sett. Og Kurt Asle Arvesen kan være stolt som en hane over det resulatet. For bak enhver triumf i sykkel så finnes det hjelperyttere som fortjener sin del av æren. Thor Hushovd innrømmet etter etappen at han ikke hadde vært tøff nok i avslutningen. Det tolker jeg som noe langt mer positivt enn alle de negative "vibbene" som kom etter den ulykksalige velten på 2. etappe. Det gir håp for onsdagens 4. etappe. På den annen side sitter jeg med en følelse av at Hushovd ikke er helt i slag. Sår rumpe eller ikke. En Thor Hushovd i toppform ville hvertfall prøvd å hive seg på hjulet til Cancellara i dag, eller i beste fall gjort samme stuntet selv!

På den 4. skal det skje.....det er jo lov å håpe!

Lang dag, klokka er mye, må få noen timer på øyet før dramaet fortsetter:-)

cpp

Rumpe til besvær

10.jul.2007 @ 01:56
For en dramatikk på den 2. etappen!! Man kan si mye rart (og negativt i disse tider...) om sykkelsporten, men spennende og god underholdning er det hvertfall. Johan Kaggestad beskrev spurterne kort, og meget korrekt etter etappeslutt i dag: Gladiatorer! Min meget dyktige, ungdommelige og humoristiske ekspertkommentator startet så neste setning med: Jeg er mest opptatt av rumpa til Thor! Etterfulgt av en kunstpause....jeg holdt på å knekke sammen av latter i studio. Så barnslig er jeg. Men så kom heldigvis forklaringen. Ikke det at jeg ikke forstod hva han mente....
Uansett, tilstanden til rumpa til Thor blir altavgjørende for Grimstad-guttens sjanser videre i årets Tour de France. Selv gir han uttrykk for at han bare kan glemme den grønne trøya etter velten på 2. etappe. Jeg er ikke så sikker på det. Vel å merke hvis rumpa blir raskt bra igjen! Hushovd har definitivt ikke råd til å stå uten poeng på flere etapper hvor andre spurtere soper inn poeng på den grønne trøya. Allerede etter 3. etappe tirsdag kan han være tungt inne i kampen igjen. Du må ikke male fanden på veggen, Thor, uansett hvor langt nede du måtte være etter velten mandag. Du viste i fjor at du kunne komme tilbake etter motgang, men denne gangen må du ikke bruke ti dager på å reise deg. Jeg håper inderlig at smertene i rumpa ikke er større enn at du igjen kan være med helt der fremme og kjempe om en etappeseier i Compiegne. Få ræva i gear, dette klarer du!

Lykke til!

Cpp

Smørbukk

09.jul.2007 @ 02:52

Totalt er det 3 216 835 Euro i pris- og "oppmøte"-penger i årets Tour de France, men man kan vinne mye annet også underveis. På dagens etappe for eksempel, fra Dunkerque til Gent er det en skikkelig feit premie underveis: i den lille byen Diksmuide - visstnok også kalt "smørbyen" - som rytterne kjører gjennom etter 62,5 kilometer, har de mange meieriene i området slått seg sammen og satt opp ett kvart tonn smør i premie!! Ikke til den som kommer først til byen, ei heller er det en konkurranse for alle rytterne i feltet. Neida, dette er en knallhard kamp mellom de belgiske rytterne som er på hjemmebane.....og den heldige vinner er.......den som kommer sist over den "spurtstreken" melkebøndene har tegnet opp i en av bygatene:-). Altså den av de belgiske rytterne som kommer sist inn i Diksmuide er årets SMØRBUKK!

Artig - det viktigste er jo å delta....

Cpp


Imponerende og skuffende!

08.jul.2007 @ 01:34
Fabian Cancellara imponerte stort på lørdagens prolog i London. Skremmende godt kjørte sveitseren. Å være 13 sekunder foran andremann og 23 sekunder foran tredjemann er rett og slett utklassing. På den annen side må jeg si at Thor Hushovd skuffet. På forhånd hadde vi sagt at løypa i London minnet en del om fjorårets prolog i Strasbourg hvor altså Hushovd vant. Da var riktignok ikke Cancellara med. At Thor Hushovd blir slått av verdens beste temposyklist er ingen katastrofe, men at han blir slått med 41 sekunder på 7,9 kilometer er urovekkende. Thor Hushovd blir også slått med 18 sekunder av George Hincapie, som han var 78 hundredeler foran i fjor. Hva skjer? Tåler ikke Hushovd forventningspresset? Er han ute av form? Det siste ville være merkelig når Tour de France er sesongens store mål. Og det er bare en måte å motbevise både spørsmål en og to; nemlig å dra i land minst en etappeseier de neste dagene. Det kommer til å bli steintøft, men det er nå Hushovd må vise hva han er laget av.

Ellers var det en heftig prolog. Enormt med tilskuere. Og Bjarne Riis på besøk i CSC-leiren. Skulle bare mangle, Richard Virenque lusket også rundt i målområdet som vanlig.....

Tips 1. etappe:
1. Mark Cavendish, T-Mobile - fordi britene trenger det etter en skuffende prolog
2. Thor Hushovd, CA - men han burde vinne for sin egen del
3. Daniele Bennati, Lampre - han fortjener vel snart en etappeseier i Touren?

Christian P P

Se til høyre!

06.jul.2007 @ 01:19

Bjarne Riis klarte ikke å overbevise de høye herrer innen sykkel at man må slutte å se bakover i tid. Torsdag ble det klart at sjefen til Kurt Asle Arvesen holder seg borte fra årets Tour de France, men bedyrer at han ikke ble presset til det.....Han hadde ikke noe valg, spør du meg, og klart han ble presset til det. Både fra ASO - arrangøren av Tour de France - og fra UCI - det internasjonale sykkelforbundet. De sa for lenge siden at de ikke ønsket en tidligere dopet Tour-vinner som sportsdirektør for et deltakende lag. Greit nok. Men det er noe som ikke stemmer her: hvert år får vi utdelt diverse materiell fra ASO ifm Touren. Blant annet en bok som heter "Guide historique", der hvert Tour år tilbake til starten i 1903 er beskrevet. For 1996 står det en stjerne bak "vinner" Bjarne Riis med videre forklaring, sånn noenlunde korrekt oversatt fra fransk:-) : da Bjarne Riis 25. mai 2007 innrømmet å ha dopet seg til seier i 1996 ansees han ikke som vinner av Tour de France dette året....Også det er helt greit, hvertfall for meg. Men noen linjer nedenfor står Erik Zabel som vinner av den grønna trøya...!!!??? Han har jo også innrømmet å ha vært dopet i 1996! Og Richard Virenque står som vinner av klatretrøya......Hallo! ASO! Riktignok har ikke Richard Virenque innrømmet å ha vært dopet akkurat i 1996, men han har innrømmet å ha vært dopet senere. Og hvis ASO kikker til høyre, eller venstre i målområdet på lørdag så vil de se det brede gliset til Richard Virenque som soler seg i glansen som ekspertkommentator på TV. I Frankrike er det hysteriske tilstander blant sykkelfansen når Virenque dukker opp. Det der har jeg aldri skjønt. Og hvis en eks-dopet sportsdirektør fra Danmark ikke er velkommen så syns jeg det også skal gjelde for en eks-dopet franskmann. Og dette er bare ett eksempel!
Helt til slutt, hvis ikke du husker å se til høyre når du skal krysse gaten i London så ligger du dårlig an!

Knapt to dager igjen til tidenes heftigste Tour-prolog, i verdensmetropolen London!

Dopfri hilsen fra Christian P


Sint og forbannet

01.jul.2007 @ 22:06

Seks dager før Tour de France starter i London er jeg i ferd med å bli like sint og forbannet som jeg var da vi fikk vite i fjor at Floyd Landis hadde lurt oss trill rundt - i tre uker til ende. Jeg var rasende. Jeg liker ikke å bli lurt. En uskyldig spøk i ny og ned er artig, men notoriske løgnere har jeg ikke sansen for. Jeg er også irritert over at mitt andre innlegg på denne bloggen også omhandler doping, men er det mulig å snakke om sykkel i dag uten å nevne doping? Det virker ikke sånn. Daglig får jeg spørsmålet "er det noen syklister igjen til Tour de France....som ikke er dopet?". Selvfølgelig er det mange flotte, ærlige og redelige syklister igjen ute i feltet. Problemet er at også de trekkes ned i gjørma.
Den siste uken har vi hatt nye dopingsaker fra sykkelsporten i Sportsnyhetene - daglig! Jeg blir utrolig grinete av det. Hvor skal dette ende?
Sist fredag hoppet Thor Hushovd opp på barrikadene og sa: de som ikke skriver under på det internasjonale sykkelforbundets "egenerklæring", eller antidopingavtale, har noe å skjule! Akkurat den følelsen sitter jeg også med. Jeg skjønner at man på et tidspunkt må ta rettssikkerhetsmessige hensyn, men det er vel ikke slik at de over 160 rytterne som til nå har skrevet under er stokk dumme?
Jeg håper vi snart kan begynne å diskutere hvem som vinner den gule, grønne, polkadot'n og hvite trøya, men jeg er forberedt på nye raserianfall i dagene som kommer frem mot prologstarten lørdag. Men det er mye bedre å få det unnagjort før Touren starter enn at vi skal oppleve det som skjedde i fjor - og som tydeligvis har skjedd mange ganger tidligere: at en hel idrettsverden blir holdt for narr gjennom tre uker.


Takk, men nei takk

30.mai.2007 @ 10:55

Jeg er fristet til å si takk til Bjarne Riis, Erik Zabel, Rolf Aldag og alle de andre juksemakerne som nå kommer krypende til korset. Det er i høyeste grad på tide at de åpner minneboken og river ut de sidene som er preget av juks og fanteri. Men noen tilgivelse får de aldri av meg!! Nei, takk! Og derfor er jeg fullstendig enig med min etterhvert så trofaste ekspertkommentator fra Vikersund, Johan Kaggestad: FÅ DEM VEKK!

Jeg skjønner ikke hvordan man skal kunne ta sykkelsporten seriøst hvis de som har dyrket 'ukulturen' som aktive, skal få lov til å virke som eier eller sportsdirektør, for noe som helst sykkellag. Det strider mot all logikk, spør du meg.

Har du ført en hel sykkelverden bak lyset i så mange år, så pakk bagen og kom deg langt, langt, langt vekk!

Hvis ikke Bjarne Riis og alle andre tidligere dophuer, sorry, men jeg kaller dem det, skjønner at man må rydde opp i den pill råtne kulturen som tydeligvis finnes i sykkelsporten...vel, så skjønner de ingenting!

Hvorfor skal vi tro på Bjarne Riis når han sier at han ikke visste at Tyler Hamilton dopet seg til suksess? Hvorfor i himmelens navn skal vi tro på at han ikke visste om Ivan Bassos dop-planer? Riis har jo løyet på alle andre dop-spørsmål i mer enn ti år!! Og, en ting til Bjarne: kan du forklare meg hvorfor det er så utrolig mange leger som er 'trenere' i sykkelsporten?

Kurt Asle Arvesen, som jeg opplever som en smart fyr, bommet selvfølgelig totalt da han sammenlignet det Bjarne Riis har gjort med å kjøre 60 km/t i femtisone. Dette handler ikke om å skade små barn eller ikke, i trafikken. På den annen side handler dette om barn: NEMLIG HVA SOM ER RETT OG GALT HER I VERDEN!

Og da jeg hørte at enda en representant fra CSC-laget sa det samme som Kurt Asle, tenkte jeg: herregud, kom opp med noe smartere hvis dere ikke får si hva dere vil!....For Arvesen sin del skriver jeg en sånn håpløs uttalelse på kontoen til 'et håp om å komme med på Tour de France-laget til CSC': Kurt Asle vil neppe risikere noe så lenge Riis', som jukset seg til en Tour-seier!, er sjefen i CSC.

Og der ligger hele problemet til sykkelsporten: selvjustisen er omtrent like råtten som historien! Jeg er meget overrasket over at det ikke er flere sykkelryttere som står frem og sier klart fra at nå må 'svina' vekk. Har de noe å skjule, tenker jeg!? Er de redd for å miste jobben hvis de ytrer seg?

Hva tenker du?


hits